VOOR HET WERK DE HORT OP

Over een koffietentje, een staff meeting en een savinggroup

Ik zit in de koffietent op de hoek te wachten op Zaïra, een 43-jarige internationale truck-chauffeuse uit Italië. Zo′n tent is gewoon open, heeft wel een dak, geen muren. Met heerlijke loungestoelen.

Deze week heb ik mijn werkadres in Siem Reap, in verband met de halfjaarlijkse staff meeting. Het is werkelijk indrukwekkend zoiets in een andere cultuur mee te maken. Ik leer zo de organisatie ook in een rap tempo kennen. In Nederland zou het onvoorstelbaar zijn, om met twintig personen vier dagen te vergaderen. Tuurlijk, bij ons ligt de efficiency lat een stukje hoger.

Maar ik zie heel betrokken mensen, die de women empowerment aan het hart ligt. Niet allemaal vrouwen, ook een aantal mannen. We doen ook projecten op gebied van livelyhood, zeg maar kleinschalig boeren. Voor veel vrouwen een goede manier naar een stukje zelfstandigheid, een extra bron van inkomsten en tevens ook zelf meer te eten te hebben.

Daarnaast is er een project “Good men network”, om de mannen te emanciperen. Mannen raken bewust, veranderen hun attitude richting hun vrouw. Ze ervaren dat het tot stressreductie leidt. En door mee te helpen in de huishouding, ipv te niksen, en de vrouw de gelegenheid te geven een stukje inkomen te genereren, krijgen ze het er beter op. Allemaal goede redenen om te emanciperen ☺.


De serveerster komt vragen of ik nog wat wil drinken. Dat hoef ik niet want Zaïra komt zo …..

Lees hier meer en/of bekijk meer foto’s bij dit bericht.